Ziua avocaților din România. Mesajul Președintelui UNBR

La 24 iunie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Avocatului Român. Ea a fost instituită prin hotărâre a Congresului Avocaţilor din anul 1998. Este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru statul de drept.

Avocatura este o profesie liberală. Unii avocaţi acordă consiliere cetăţenilor sau instituţiilor, alţii le asistă sau le reprezintă în procese. Avocaţii sunt angajaţi de cei interesaţi. Ei sunt independenţi de orice autoritate şi reprezintă interesele clientului, însă doar cele legale. Avocatul este partener al Justiţiei.

Redăm mai jos mesajul av. dr. Traian-Cornel Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România:

Dragi colegi,

Fiecare an reflectă într-un fel aparte valențele avocaților. Anul acesta încă ne aflăm sub efectul pandemiei și al războiului din Ucraina care, lăsând pentru moment deoparte dramele create, a acționat ca un test turnesol pentru profesia noastră și a pus în evidență elementele forte ale avocatului.

Am parcurs un an încărcat de probleme sociale, iar avocații s-au implicat mai mult ca niciodată în comunitate, au venit în sprijinul cetățenilor prin proiectele de educație juridică și pentru refugiați. Au arătat forța profesiei, lucru remarcat atât la nivel intern, cât și la nivel internațional.

De asemenea Campania Apărarea Apărării, desfășurată intensiv pe parcursul anului trecut a avut efecte, după cum bine știți.

Aș dori ca această zi să nu fie una de bilanț, ci una de reafirmare a capacității noastre colective și individuale.

Mulțumesc foarte mult și felicit toți avocații pentru modul în care și-au îndeplinit menirea în aceste condiții extrem de aspre, și mă alătur tuturor celor care astăzi transmit încurajări, bucurie, și simt că ceea ce fac este important.

La mulți ani!

Av. dr. Traian-Cornel Briciu

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România

1 comentariu

  1. Buna seara Nunele meu este Bordas Gabor Peter daca tot sarbatioriti ziua avocatilor din Satu Mare Mai uitiva si la dosarele in curs ce se intapla in Satu Mare fiind pe rol un dosa de 23 de Ani si din 4 Avocatii nici macar unul nu e in stare sa dezlege un desen care apartine de la o casa de pe Miron Costin nr 73 Va trag atentia tot in legatura cu Primaria Satu Mare si imreuna cu Cadastrul Din Satu Mare si nu in utumul Rand de Tribunalul si Judecatoria Satu Mare ca ce se intampla faca va uitati in dosar dn data de 08 06 2022 erau chemati si Martori in caz dor Dn Presedinte a fost asa de treba ca nici mace nu a fost in stare sa asculte Martori si eu vreau sal intreb pe dansa ca de ce nu a ascutat Martori din caz fiind ei stiu adevarul ce sa intamplat in 1967 can a fost cumarat terenul si sa Constuit 3 case din care unul este Proprietate a lui Tatal meu Bordas Petru Si Bordas Ileana Veronica Fiind soran iei si Fratele mai mic Veea sa ne fure tot si Casa si Terenul este Vorba despre Szabo Elisabeta nascut Bordas Si Bordas Mihai !!!Daca puteti sa mi Raspundeti varog fumos Apropo Avem o Sentinta din 2007 prin care avem castig de cauza si nu putem intabula nici terenul si nici Casa ???Oare de ce??????Si nu in ultinul rand ca sa aflam 10 06 2022 ca de fapt Desenul care este Atast la Dosar este fals si depusa de Bordas Mihai Juniorul care fost Politist si in anul 1999 2006 find Gardian public Pe strada Lucaciu 49 La Taxele Locale ne a schibat si adresa de pe Miron Costin 73 sa scris 75 pe adresa lui Andreika Balint care si el are un act senmat pentru Tatal meu cand a cumprat Terenul impeuna cu Sorasa Szabo Elisbeta nasut Bordas si sotul Szabo Aladar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*