Cum a ”regizat” un investigator sub acoperire un dosar pentru a prinde în flagrant un polițist corupt

Un polițist din Medgidia, județul Constanța, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Constanța joi, 22 iunie 2022. Pe fond, la Tribunal, polițistul a primit 3 ani cu suspendare.

Bărbatul a fost judecat pentru luare de mită, după ce a luat 450 de euro de la un investigator sub acoperire cu promisiunea că îi va ”rezolva” un dosar penal. Potrivit rechizitoriului, în data de 19 februarie 2020, comisarul Bogdan Duțu, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul de comisar în cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul Rutier, a primit, pentru sine, în mod indirect, prin intermediul martorei – avocat (…), de la investigatorul sub acoperire suma de 450 euro ”în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea cercetării penale pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având permisul suspendat”.

Doi investigatori sub acoperire au fost autorizați în dosar, în iulie 2019 și septembrie 2019, ca urmare a suspiciunilor că polițistul este implicat în comiterea de fapte de corupţie. Existau la momentul respectiv suspiciuni cu privire la două fapte de luare de mită. Polițistul s-a apărat cu varianta provocării, dar instanțele au respins susținerile acestuia.

Unul dintre aceștia acesta s-a deplasat în Medgidia pentru a crea aparența comiterii unei infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, având în vedere că dovada înlocuitoare a permisului de conducere emisă în data de 10 octombrie 2019 expirase în data de 28 octombrie 2019.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*