Ce riști dacă cheltui de pe cardul partenerului/partenerei fără acord

Un bărbat din Bihor a fost trimis în judecată pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic după ce a scos bani de pe cardul concubinei sale.

Bărbatul a fost achitat după ce doi martori au declarat că femeia obișnuia să îi dea cardul să scoată bani de pe el.

Tribunalul Bihor a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care un bihorean a fost trimis în judecată pentru că „în perioada 26.05.2018-09.06.2018, în calitate de concubin și-ar fi însușit fără drept și fără consimțământul persoanei vătămate, prin retragerea de numerar, de pe cardul cu numărul …… aparținând acesteia, suma de 1.857,59 de euro. Concret, bărbatul a fost acuzat că, prin cinci tranzacții, a retras de pe cardul concubinei sale suma de 1.857 de euro.

Bărbatul trimis în judecată s-a apărat la proces susținând că la începutul anului 2018 a avut o relație de concubinaj cu partea vătămată, mutându-se împreună în apartamentul femeii. Bărbatul a arătat că „pe durata relației nu au avut discuții legate de cheltuielile curente, la care au contribuit ambii concubini”.

Inculpatul s-a mai apărat spunând că fosta sa iubită lucra în Germania și „de fiecare dată când revenea în țară cheltuiau împreună banii câștigați de aceasta”. „Nu a negat că a retras bani de pe cardul persoanei vătămate, însă a arătat că a avut acordul acesteia, fiindu-i indicat codul PIN. Relația celor doi a durat până în august 2018. Banii au fost retrași pe durata relației cu persoana vătămată”, se arată în datele de la dosar.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*