Victima unui grav accident rutier, găsită vinovat[ pentru traumele suferite. Ce daune morale au fost acordate

Un tânăr din județul Cluj, rănit grav într-un accident rutier, a cerut daune morale de 300.000 de euro. Prima instanță i-a dat 150.000 de euro, dar prin sentința definitivă i-au fost acordate doar 25.000 de euro, considerându-se că tânărul poartă o parte din vină (20 la sută) pentru că s-a urcat într-o mașină condusă de un șofer băut și nu a purtat centură de siguranță.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Cluj, un tânăr rănit grav într-un accident în care prietenul său aflat la volan a murit a dat în judecată firma de asigurări Euroins, cerând daune morale de 300.000 de euro. Accidentul a avut loc în mai 2016, când un tânăr cu o alcoolemie de 2,3 la mie s-a urcat băut la volan, a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind o mașină care circula regulamentar din sens opus.

În urma accidentului, șoferul a murit, iar tânărul din dreapta a fost grav rănit, stând în comă trei săptămâni. În plus, după ieșirea din spital tânărul a stat trei luni imobilizat.

Cum autorul accidentului a murit, dosarul a fost clasat. Astfel, tânărul a dat în judecată firma de asigurări la care mașina era asigurată, cerând daune morale de 300.000 de euro.

Prima fază a procesului s-a judecat la Tribunalul Cluj, unde judecătorii au obligat firma de asigurări să achite daune morale de 150.000 de euro.

„Tribunalul reţine că urmare a accidentului a cărui victimă a fost reclamantul, viaţa acestuia s-a schimbat, fiind nevoit să stea în spital în repetate rânduri şi că nici în prezent nu este recuperat în totalitate. Aşa cum au arătat martorii de la un copil normal şi fără probleme, în prezent are dificultăţi de mers, de vorbire, probleme cu echilibrul, având capacitate de muncă pierdută în totalitate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*