Grefier dat afară după ce s-a descoperit că are un handicap grav. Concedierea, declarată abuzivă

Un grefier de la judecătorie din subordinea Curții de Apel Bacău a fost concediat după ce, la patru ani de la angajare, s-a descoperit că grefierul deține un certificat pentru grad de handicap accentuat, cu însoțitor.

Bărbatul a contestat decizia Curții de Apel Bacău în instanță, iar Tribunalul Mureș și Curtea de Apel Mureș au anulat decizia de concediere.

Noiembrie 2016. Curtea de Apel Bacău organizează un concurs pentru ocuparea unui post de grefier la o judecătorie din subordine. Concursul este câștigat de un candidat care depune la dosarul de concurs, printre altele, o adeverință din care reiese că este apt din punct de vedere medical și „nu este în evidență cu boli cronice și psihice infecto-contagioase”.

Aprilie 2017: Grefierul este angajat și încă din prima lună de angajare intră în concediu medical opt zile.

În 2018, grefierul primește 41 de zile de concediu medical, în 2019 23 de zile de concediu medical și 120 de zile de concediu fără plată, iar în 2020 bărbatul a avut concediu medical pe tot parcursul anului.

Februarie 2021: Curtea de Apel Bacău, pe baza unui document emis de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului – Serviciul de Evaluare Complexă și Vocațională a Persoanelor Adulte cu Handicap, constată că grefierul este încadrat încă din anul 2006 în grad de handicap accentuat, cu însoțitor, suferind, de la naștere, de o malformație congenitală la inimă.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*