Site celebru de anunțuri, folosit pentru a înșela sute de români. Banii furați au ajuns în Rusia

O metodă de înșelăciune pe internet, prin intermediul unui site de anunțuri de publicitate, a făcut ”ravagii” printre români în ultimii ani. Autorul sau autorii nu au fost descoperiți niciodată.

Cel puțin în județul Alba, mai multe dosare penale au fost închise pentru că nu s-a putut identifica autorul infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, pentru care se poate aplica o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare.

Într-un caz concret, Poliția Aiud a fost sesizată, în 10 februarie 2021, de un bărbat care a depus plângere după ce a rămas fără aproape 1.000 de lei. În urma unui anunț postat pe platforma OLX, fiul acestuia a oferit datele cardului bancar unei persoane necunoscute care i-a promis că o să îi trimită suma solicitată pentru produsul postat, iar la scurt timp a observat că a fost efectuată o tranzacție frauduloasă din contul său în valoare de 910 lei.

Bărbatul dorea să vândă o canapea. A doua zi după postarea anunțului, fiul acestuia a fost contactat pe aplicația WhatsApp de o persoană care avea la avatar o fotografie cu o persoană de sex masculin.

”I-a relatat persoanei vătămate că dorește să achiziţioneze canapeaua și i-a trimis un link, cu mențiunea că trebuie să îl acceseze şi să completeze datele cardului bancar pe acesta, iar ulterior o să-i fie transferată suma de bani cerută în cont, după care va fi contactat de un curier pentru a ridica produsele. În continuare, numitul (…) a accesat link-ul respectiv şi i-a fost deschisă o pagină de internet, unde, cu acordul tatălui său, a introdus toate datele cardului bancar. Ulterior, a introdus pe acelaşi site și codul unic trimis prin SMS de către banca pentru a autoriza o tranzacţie. Din contul bancar a fost efectuată o tranzacție în valoare de 16.713 ruble (aproximativ 1.000 lei)”, se precizează în plângerea depusă la poliție.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*