Unul dintre finanțatorii-cheie ai grupării teroriste Hezbollah se dă petrolist cinstit. Mohamad Bazzi era cazat la un hotel din centrul Capitalei

Extrădarea în SUA a unuia dintre finanțatorii-cheie ai grupării teroriste Hezbollah, Mohamad Bazzi, va fi judecată pe data de 28 martie, după ce avocații acestuia și procurorii studiază documentele ajunse la dosar, au decis marți, 21 martie, judecătorii de la Curtea de Apel București. După amânarea procesului, Mohamad Bazzi a salutat jurnaliștii înainte de a fi urcat în duba care l-a dus în arest, făcând cu mâna semnul internațional al victoriei.

Un site guvernamental din SUA l-a pus pe Mohamad Bazzi pe lista teroriștilor căutați la nivel global, iar Tribunalul SUA pentru Districtul de Est al Statului New York a emis pe numele lui un mandat de arestare pe data de 27.01.2023.

O lună mai târziu, Mohamad Bazzi a fost arestat preventiv în vederea extrădării în SUA, iar procesul se desfășoară la Curtea de Apel București. Ziare.com prezintă motivarea deciziei de arestare preventivă a omului de afaceri libanez, pentru care americanii ofereau o recompensă de până la 10 milioane de dolari.

 

mohamad bazzi

 

Iată ce notează judecătorii în încheierea din data de 24 februarie cu privire la Mohamad Bazzi:

„Curtea aduce la cunoştinţă persoanei extrădabile obiectul cauzei şi conţinutul sesizării formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, respectiv solicitarea autorităţilor judiciare americane de arestare provizorie, în vederea extrădării, întrucât s-a emis un rechizitoriu pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*