„Regele puilor” cere Înaltei Curți reabilitarea judecătorească. Cum a „fentat” libanezul Rami Ghaziri justiția din România

Rami Ghaziri – „regele puilor” de la Avicola – cere reabilitarea judecătorească pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție în ședința de joi, 23 martie, în urma ispășirii condamnării de 3 ani de pușcărie pentru mituirea procuroarei Angela Nicolae de la Parchetul General. Omul de afaceri Rami Ghaziri – cel care l-a denunțat pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir – a plecat din țară imediat după eliberarea condiționată, iar acum este în Liban.

Rami Ghaziri a recunoscut la DNA că partenerul său de afaceri, Emile Kharrat, i-a făcut „lipeala” cu fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, despre care i-a spus că îl poate scăpa de controalele ANAF (n.r. – în dosar se vehiculează numele lui Sorin Blejnar) sau ale Gărzii Financiare și îl poate ajuta să își consolideze business-ul în România, prin acces la vârful ministerelor de resort.

Cum toate aceste lucruri veneau cu un preț, din depoziția lui Rami Ghaziri reiese că Emile Kharrat i-a spus să-i remită lui Daniel Dragomir suma de 400.000 de euro, prin diverse firme. Procurorii nu au reușit să convingă instanțele că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a luat șpaga, dar au obținut condamnarea acestuia la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru spălare de bani.

În 26 decembrie 2016, administratorii societății Avicola Mihăilești au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat, prejudiciul fiind calculat la aproximativ 40 de milioane de lei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*