Martorele lui Beuran: O directoare și o secretară s-au întrecut în a-l apăra pe „domnul profesor” acuzat de mită. Martoră: „Denunțătoarea e o sociopată!”

Colegele lui Mircea Beuran s-au încurcat în declarații marți, 21 martie, în dosarul în care chirurgul este acuzat că a luat mită 10.000 de euro de la o tânără rezidentă pentru a obține un post la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Șefa de la Resurse Umane și secretara lui Beuran au făcut totul pentru a-l proteja pe domnul profesor, în timp ce pe doctorița denunțătoare au făcut-o „ciudată”, „sociopată” și „răzbunătoare”.

Instanța care l-a eliberat mai devreme din pușcărie pe Liviu Dragnea – Tribunalul Giurgiu – l-a achitat și pe chirurgul Mircea Beuran pentru luare de mită, pe data de 17.11.2022, iar acum procesul se desfășoară la Curtea de Apel București, pe rolul unui complet format din judecătorii Cristian Răzvan Ilie (președinte) și Andreea Ionescu.

Judecătorul fondului a apreciat că dr. Mircea Beuran n-ar fi putut obține un post în subordinea lui pentru medicul Carmen Haiducu nici din calitatea de preşedinte al Senatului Universitar, nici din cea de director al Departamentului 10 Chirurgie, nici ca şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

La termenul de marți, instanța le-a audiat pe două dintre martorele-cheie din dosar: pe șefa Direcției Resurse Umane de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Cornelia Lupu, și pe fosta secretară a medicului Mircea Beuran, Rodica Turtoiu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*