Un student palestinian, bursier al statului român, expulzat pentru apartenență la gruparea teroristă Hamas. Ce a descoperit SRI

Un student palestinian, bursier al statului român, a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 10 ani și propus pentru expulzare, fiind adeptul organizației teroriste Hamas.

Este vorba despre M.M. Abumuaileq, care a studiat Limba Română în 2021, la universitatea din Alba Iulia, iar apoi a devenit student al Universității ”Transilvania” din Brașov.

Ofițerii SRI au strâns informații care să ducă la convingerea că studentul se afla într-un amplu proces de autoradicalizare teroristă față de ideologia grupării Hamas și că, mai mult de atât, ar fi existat suspiciunea rezonabilă că ar intenționa să execute activități teroriste în favoarea Teritoriilor Autonome Palestiniene.

SRI a cerut ca acesta să nu mai intre în țară pentru o perioadă de 15 ani, dar instanța a admis doar o perioadă de 10 ani. Procesul a început în 10 martie 2023, iar în 5 aprilie magistrații au admis cererea Serviciului Român de Informații.

”Din examinarea documentelor clasificate secret de stat de nivel Strict Secret, ce au fost puse la dispoziţie de către Serviciul Român de Informaţii – U.M. 0198 Bucureşti, autoritate cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, a rezultat că numitul M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, se află într-un stadiu avansat al procesului de (auto) radicalizare, a desfăşurat, desfăşoară şi există indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că intenţionează să desfăşoare activităţi subversive în favoarea unor organizaţii teroriste active în Teritoriile Autonome Palestiniene”, se precizază în hotărârea Curții de Apel București.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*