Lui Sorin Oprescu i s-a urât de Grecia. Fostul edil șpăgar cerea judecătorilor „bilet de voie” să poată călători în UE

Curtea de Apel București a respins cererea lui Sorin Oprescu prin care acesta solicita un „bilet de voie” pentru a călători în statele membre ale Uniunii Europene, fără grija că poate fi prins și repatriat pentru executarea pedepsei de 10 ani și 8 luni de pușcărie pentru luare de mită. Oprescu a arătat, în contestația la executare, că este blocat în Grecia, iar dacă părăsește teritoriul elen poate fi arestat oricând.

Avocații lui Sorin Oprescu și-au fundamentat contestația la executare pe o complexă structură juridică, în care arătau că mandatul european de arestare ar fi nul.

Asta deoarece judecătorul delegat cu executarea de la Tribunalul București n-a verificat „proporționalitatea” pedepsei definitive pronunțate de Curtea de Apel București, despre care fostul edil apreciază că ar fi „comparabilă cu cea pentru unele crime de război”.

Apărătorii lui Oprescu au arătat că judecătorul delegat cu executarea a emis mandatul european de arestare în baza normelor europene, inclusiv a celor potrivit cărora „pedepsele nu trebuie să fie disproporţionate faţă de infracţiune”.

Or, Sorin Oprescu apreciază că pedeapsa lui este disproporționată, situație în care s-ar impune anularea lui, pentru a putea călători în afara granițelor Greciei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*