Un român lăsat fără permis a încercat să scape de sancțiune dând vina pe războiul din Ucraina și dorința de a ajuta refugiații

Un român amendat și lăsat fără permis după ce a fost prins de radar cu 107 km/h în localitate a dat în judecată Poliția cerând anularea sancțiunii. În proces, bărbatul a spus că se grăbea spre Isaccea pentru a ajuta refugiați, fiind bulversat de războiul din Ucraina.

Judecătoria Măcin a pronunțat recent o primă sentință într-un dosar în care un șofer lăsat fără permis pentru viteză a contestat în instanță procesul-verbal de contravenție.

Bărbatul a fost prins de radar în dimineața zilei de 26 februarie 2022, la două zile după izbucnirea războiului din Ucraina. Șoferul circula cu un autoturism Toyota pe DE 87, iar în localitatea Luncavița a fost prins de radar cu 107 km/h, fiind amendat cu 1.305 lei și lăsat fără permis pentru trei luni.

În procesul de anulare a sancțiunii, bărbatul a arătat că „nu a intenționat încălcarea nomelor rutiere și nu face o obișnuință din asta, însă situația disperată şi tensiunea acumulată cu ocazia războiului izbucnit în Ucraina în urmă cu două zile și zgomotele de bombe auzite în cursul dimineții de sâmbătă, 26.02.2022, l-au determinat să plece către orașul Isaccea, la Vama cu Ucraina să dea o mână de ajutor familiilor cu copii care trec în România, pentru a-i ajuta cu cazare sau cu o masă caldă”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*