Un român l-a dat în judecată pe jandarmul căruia i-a dat șpagă. Mituitorul cere banii înapoi

Un jandarm, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a primit bani de la două persoane, promițându-le că le va rezolva angajarea, a fost dat în judecată de unul dintre mituitori (denunțător în dosarul penal) pentru recuperarea mitei.

Curtea Militară de Apel București l-a condamnat în iunie 2021, definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare pe un jandarm din Caraș-Severin acuzat că i-a promis unui bărbat și unei femei că le rezolvă angajarea la Vamă, Poliție și Jandarmerie. În schimbul intervențiilor, jandarmul a primit 3.200 de euro și 15.700 de lei.

Ancheta inițială pe numele jandarmului a fost deschisă în urma unei sesizări din oficiu a Direcției Generale Anticorupție, pe baza informațiilor potrivit cărora jandarmul promite angajări în schimbul unor sume de bani.

Ulterior, jandarmul a și fost denunțat de un bărbat care a declarat că jandarmul i-a cerut 3.000 de euro, promițându-i fiicei sale că o va angaja la Jandarmerie sau IPJ Caraș-Severin.

”Am pile până la ministru, până la Vela… eu m-am dus direct la cine o luat, și cine face și cine se ocupă cu angajările …”, care e ”colonel prim, plus prefect, plus, dacă mai vrei inspectorul general al treilea în stat de la București”, promitea jandarmul.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*