Ion Iliescu este principalul artizan al „psihozei teroriste” de după 22 decembrie 1989, moment al fugii lui Nicolae Ceaușescu, iar pentru a-i lua locul dictatorului acesta a recurs la acțiuni de dezinformare care au avut ca rezultat 857 de morți și 2.382 de răniți. Gelu Voican Voiculescu a avut pe mână arhivele Securității și a distrus probele, iar generalul Iosif Rus este responsabil pentru masacrul de la Otopeni, unde militarii s-au omorât între ei, suspectându-se că ar fi „teroriști”.
Primul termen din noul Dosar al Revoluției se va judeca la Înalta Curte, vineri, 27 ianuarie, dată la care vor fi citați cei trei inculpați pentru crime împotriva umanității – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus – precum și peste 2.000 de părți vătămate în acțiunile care au avut loc în perioada 22-31 decembrie 1989.
Rechizitoriul din Procesul Revoluției a fost refăcut, iar procurorii Secției Parchetelor Militare (SPM) i-au trimis din nou în judecată pe cei trei, după restituirea dosarului la Parchet, pe 10 noiembrie 2021, pentru remedierea unor nereguli.
Ziare.com prezintă extrase din noul rechizitoriu din Dosarul Revoluției, cu privire la faptele pe care procurorii SPM le rețin în sarcina celor trei membri de la vârful FSN.
Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus sunt ultimii trei inculpați care mai pot fi trași la răspundere pentru evenimentele de după 22 decembrie 1989 în condițiile în care alți ofițeri de rang înalt din Miliție, Securitate sau Armată – cooptați de „grupul Iliescu” în Comitetul Frontului Salvării Naționale (CFSN) – au fost deja condamnați, au primit clasare sau au decedat în răstimpul de 33 de ani scurs de la Revoluție.
Lasă un răspuns