Un profesor a agresat patru elevi în timpul orelor de sport. Pedeapsa penală definitivă pe care a primit-o

Un profesor de sport de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care a agresat patru elevi de clasa a IV-a, chiar în prezența învățătoarei, a fost condamnat defintiv pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Faptele au avut loc în 12 octombrie 2018, iar după aproape 5 ani, în 27 aprilie 2023, Viorel O. a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. De asemenea, acesta trebuie să plătească daune de 500 de lei fiecărui elev agresat. Curtea de Apel a menținut hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

„Probele administrate în cauză relevă că în data de 12.10.2018, între orele 14.00-15.00, la ora de educaţie fizică a asistat şi învăţătoarea (…), oră la care inculpatul a agresat fizic un număr de patru elevi din clasa a IV-a. Astfel, în momentul în care inculpatul îi alinia în formaţie pe elevi, elevul (…) a ieşit din formaţie pentru a discuta cu o colegă, context în care profesorul l-a tras puternic de mână pe elev şi l-a trântit pe jos, persoana vătămată alunecând pe parchet aproximativ un metru, inculpatul întrebându-l: «De ce ai ieşit din formaţie, măi prostule?»”, se precizează în hotărâre.

Aceste probe au fost coroborate cu declaraţiile învățătoarei, care a arătat că unul dintre elevii agresați nu era la locul lui, fapt pentru care profesorul l-a luat pe acesta şi l-a bruscat, elevul căzând pe jos.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*