Un fost șef din Poliția Sibiu care cerea bani pentru angajări, condamnat la închisoare cu suspendare. A vrut și ”reducere” pentru un loc de veci

Un fost șef de serviciu din IPJ Sibiu și fost șef de cabinet în Instituția Prefectului a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. Merișor Ceranu ar fi cerut mită inclusiv un loc de veci, potrivit procurorilor.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru trei fapte de trafic de influență, iar Tribunalul Sibiu l-a condamnat în 2022 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. La Curtea de Apel Alba Iulia, în 31 ianuarie 2023, a fost achitat pentru două infracțiuni, iar pedeapsa finală este cea de 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere de 3 ani.

Dosarul în care Merișor C. a fost trimis judecat a fost rezultatul unui denunț formulat de tatăl unui băiat care nu a reușit să treacă de examinarea medicală pentru a deveni student al Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Tatăl respectivului băiat a decis să formuleze plângerea penală după ce cu alți doi ani înainte spune că i-a dat 4.500 de euro lui Merișor Ceranu, pentru ca acesta să intervină pe lângă funcționarii Academiei de la Sibiu, astfel încât tânărul să fie declarat admis.

”A pretins şi a primit de la martorul denunţător M.G.P. suma totală de 4.500 euro, în două tranşe. O dată suma de 3.000 de euro, în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii anterior menţionaţi din cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunţătorului şi o dată suma de 1.500 euro, în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii implicaţi în evaluarea medicală a candidaţilor la academie şi a-i determina să-l declare pe fiul denunţătorului «apt» din punct de vedere medical, pentru ca acesta să poată participa la examen”, notează procurorii sibieni în rechizitoriu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*