„Umbra lui Iliescu” la Înalta Curte. Soarta Dosarului Revoluției, la mâna unei judecătoare care critica în 2019 protestele față de modificarea Legilor Justiției

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, inculpați pentru infracțiuni contra umanității, așteaptă vineri, 10 februarie, alături de victimele evenimentelor din 1989 să afle dacă Dosarul Revoluției 3 rămâne la Înalta Curte sau va fi mutat la Curtea de Apel București. Soluția va fi pronunțată de judecătoarea Cristina Eleni Marcu, un magistrat care, în 2019, s-a poziționat împotriva celor care criticau modificarea Legilor Justiției de către PSD-ALDE.

Judecătoarea Cristina Eleni Marcu a promovat la Înalta Curte, la începutul anului 2020, de pe funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Constanța.

În această calitate, în martie 2019, magistratul a semnat o scrisoare deschisă, alături de președinți și vicepreședinți de instanțe, în care se poziționa împotriva judecătorilor care criticau modificarea Legilor Justiției.

Astfel, judecătoarea care în prezent are pe mână Dosarul Revoluției – de care vrea să scape de la primul termen de judecată în cameră preliminară – critica la vremea respectivă deciziile unor instanţe de a opri activitatea în semn de protest și cerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), condus la vremea aceea de Lia Savonea, să ia atitudine față de judecătorii care nu priveau cu ochi buni inițiativele legislative ale PSD-ALDE.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*