Un fost șef al Camerei de Comerț cere anularea condamnării pentru fraude cu bani europeni. Cum își obliga angajații să „sponsorizeze” din salarii CCIB

Fostul deputat PNȚCD Sorin Petre Dimitriu – găsit vinovat pentru „jongleriile” cu banii europeni în ultima funcție deținută, aceea de președinte al Camerei de Comerț și Industrie București (CCIB), – speră să își anuleze condamnarea pe data de 10 februarie 2023 la Curtea de Apel București.

După ce și-a scăzut pedeapsa de la 3 ani și 4 luni cu executare la 2 ani și 9 luni cu suspendare, fostul șef al CCIB cere constatarea prescripţiei.

Sorin Petre Dimitriu și alți complici ai lui din conducerea acestei entități au formulat o contestație în anulare și au cerut aplicarea deciziei CCR pe tema prescripției.

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte a conformat decizia CCR și a statuat că România nu a avut legislație pe tema întreruperii cursului prescripției în perioada 2018-2022.

Pentru ca lui Sorin Petre Dimitriu și inculpaților din dosarul lui să li se aplice decizia CCR era esențial, însă, ca judecătorii ICCJ să soluționeze favorabil următoarea chestiune de drept:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*