Un deținut dă în judecată și cere daune de la Penitenciarul Satu Mare! S-a plâns de mai multe lucruri

Un bărbat din Satu Mare, care a petrecut peste 13 ani în închisorile din Satu Mare și Timișoara, a decis să dea în judecată instituțiile responsabile pentru condițiile inumane în care susține că a fost ținut, cerând despăgubiri în valoare de 20.000 de euro, conform informațiilor furnizate de PortaSM.

Potrivit acestor informații, bărbatul a fost închis în perioada 16 aprilie 2009 – 2 iunie 2022 și susține că a fost supus unor condiții precare de detenție, în spații supraaglomerate, fără mobilier adecvat și cazarmament. De asemenea, el afirmă că nu i s-au acordat măsuri compensatorii pentru aceste condiții. În 2013, bărbatul a solicitat permisiunea de a participa la înmormântarea mamei sale, dar cererea sa a fost respinsă de conducerea penitenciarului.

Bărbatul consideră că respingerea cererii sale de a participa la înmormântarea mamei sale a reprezentat o încălcare a drepturilor sale civile și se simte discriminat.

Din cauza acestor condiții și presupuse încălcări ale drepturilor sale civile, bărbatul solicită o compensație morală în valoare de 20.000 de euro.

Procesul privind aceste aspecte urmează să aibă loc în viitorul apropiat, iar prin intermediul acestuia se dorește clarificarea situației și stabilirea responsabilității instituțiilor implicate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*