Țara Oașului. Socrul și-a atacat ginerele cu cuțitul și a vrut să-și taie venele! Victima l-a iertat

Un incident grav și violent a avut loc în Valea Seacă, județul Satu Mare, dar finalul acestuia a fost neașteptat, deoarece victima și-a retras plângerea penală împotriva agresorului, conform informațiilor furnizate de PresaSM.

Evenimentul a avut loc în data de 22 ianuarie 2023, când un bărbat în vârstă de 60 de ani și-a înjunghiat ginerele în urma unei dispute, urmată de o încercare de sinucidere prin tăierea venelor.

Potrivit PresaSM, agresorul, aflat în stare de ebrietate, l-a atacat pe ginere cu un cuțit, lovindu-l în spate. În încercarea de a se apăra, ginerele și-a ridicat mâinile, suferind o tăietură la antebrațul stâng. Cu toate acestea, el a reușit să scape din locuință și a fugit în stradă, fiind urmărit de agresor. Ginerele a reușit să se protejeze cu o bâtă de lemn pe care a luat-o de pe gard și l-a lovit pe agresor.

Incidentul s-a încheiat atunci când agresorul s-a întors în locuință și a încercat să-și taie venele cu același cuțit. Victima a suferit leziuni care au necesitat aproximativ două săptămâni de îngrijiri medicale.

Cu toate că probele păreau solide, la termenul de judecată din data de 29 mai 2023, victima a decis să-și retragă plângerea penală împotriva socrului său. Această decizie neașteptată a dus la încetarea procesului penal și agresorul a scăpat de răspunderea penală.

Retragerea unei plângeri penale este un drept al victimei și poate fi determinată de diverse considerente personale. Deși această decizie poate fi dezamăgitoare pentru societate, sistemul judiciar trebuie să respecte această alegere.

Incidentul violent din Valea Seacă evidențiază necesitatea prevenirii violenței domestice și de a oferi sprijin și protecție adecvată pentru victime. Este important să se ofere asistență atât victimelor, cât și agresorilor în gestionarea situațiilor de criză și în prevenirea repetării unor astfel de incidente grave.

Societatea în ansamblul său trebuie să se implice activ în educarea și conștientizarea privind importanța rezolvării pașnice a conflictelor și adoptarea unui comportament nonviolent în relațiile interpersonale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*