Băut bine, un sătmărean a fugit de poliție și s-a răsturnat în șanț. Iubita era în mașină

Un individ în vârstă de 41 de ani, cioban la oi în județul Satu Mare, a fost recent condamnat la o pedeapsă de 1 an și 2 luni de închisoare în regim de detenție pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform informațiilor furnizate de PresaSM.

Potrivit surselor, incidentul a avut loc atunci când individul, aflat în stare de ebrietate, a fugit de poliție la volanul unei mașini și a pierdut controlul vehiculului, ajungând într-un șanț alături de concubina sa.

Evenimentul a avut loc în comuna Beltiug, când polițiștii de patrulare au încercat să oprească un autoturism pe Drumul Județean 196 A. Cu toate acestea, șoferul nu a acordat atenție semnalului de oprire și a continuat să conducă în direcția DN 19A. Polițiștii au început o urmărire pe o distanță de aproximativ patru kilometri, folosind semnale acustice și luminoase, însă șoferul a refuzat să oprească. La intersecția cu DN 19A, acesta a încercat să vireze la dreapta, însă viteza excesivă l-a făcut să piardă controlul asupra vehiculului și să ajungă într-un șanț de pe partea stângă a drumului. Testarea alcoolemiei a relevat o valoare de 36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, polițiștii au investigat înregistrările și au descoperit că individul nu deținea permis de conducere și avea antecedente penale. Ca urmare, instanța a hotărât să-l condamne la o pedeapsă de 1 an și 2 luni de închisoare cu executare.

Este regretabil că un astfel de incident a avut loc și că individul a ales să încalce legea și să conducă fără permis, punând în pericol siguranța sa și a altora. Conducerea sub influența alcoolului reprezintă un risc major pentru trafic și poate avea consecințe grave.

Este esențial ca toți conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să aibă permise de conducere valabile. Consumul de alcool sau alte substanțe care pot afecta abilitățile de conducere nu trebuie să fie tolerat.

Sistemul judiciar are rolul de a aplica pedepsele adecvate în astfel de cazuri, pentru a asigura respectarea legii și a normelor de siguranță rutieră. Pedepsele de închisoare pot fi aplicate în situații grave, în care repetarea încălcărilor sau consecințele periculoase justifică măsuri drastice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*