Un „băiat deștept” din IT, pe cale să scape de pușcărie după un trafic de influență de 1,6 milioane de euro

Ionel Zota, unul dintre „băieții deștepți” din IT care a făcut 1,6 milioane de euro din afaceri cu statul, se judecă pe rolul Curții de Apel București joi, 6 aprilie, pentru a scăpa de pedeapsa de 3 ani cu executare pe care a primit-o la instanța ierarhic inferioară pentru trafic de influență. Între momentul condamnării pe fond și judecata în apel, Curtea Constituțională și Înalta Curte au dat „reset” legislației penale cu privire prescripția specială, așa că IT-istul are toate șansele să scape nepedepsit.

Ionel Zota este un consultat IT, fost angajat Microsoft, care se folosea de relațiile lui în acest sector de activitate pentru a-i ajuta pe afaceriști să se „lipească” de contracte cu statul, în schimbul unor comisioane de 12-20% din valoarea acestor contracte. Una dintre aceste licitații a fost cea organizată de SC Electrica SA pentru reînnoirea licențelor de software.

„Ca o consecință a desfășurării activității ilicite în intervalul octombrie 2009-februarie 2013, foloasele pecuniare obținute de inculpat au fost în cuantum total de 6.973.315,72 lei, echivalentul a 1.633.111,73 euro, reprezentând sumele de bani efectiv primite din partea unora dintre cumpărătorii de influență”, rețin procurorii DNA.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*