Oamenii lui Sorin Ovidiu Vîntu din fruntea Petromservice scapă de pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală

Toți inculpaţii din dosarul mega-evaziunii fiscale de la Petromservice au scăpat de răspundere penală luni, 6 februarie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel București au constatat că a intervenit prescripția.

Oamenii lui Sorin Ovidiu Vîntu vizați în acest dosar fuseseră condamnați pe fond la pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de închisoare pentru înregistrări fictive în contabilitate.

Pe scurt, Gheorghe Șupeală, Zizi Anagnastopol și Sorin Mihai (toți cu funcții de conducere în PSV), au creat între anii 2006-2008 un mecanism infracțional prin care declarau către Fisc achiziții fictive în scopul de a scăpa de plata taxelor.

Achiziții de peste 50 de milioane de lei au declarat către ANAF oamenii puși de Sorin Ovidiu Vîntu în fruntea PSV, astfel că au reușit să „țepuiască” Fiscul cu 6,8 milioane de lei.

Dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani la PSV a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în 2016, iar procedura de cameră preliminară s-a finalizat abia în primăvara anului 2017.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*