Ultima șansă a păgubiților să recupereze de la Sorin Ovidiu Vîntu banii după falimentul Băncii Române de Scont

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) mai are o singură șansă, pe 27 septembrie 2023, la Înalta Curte de Casație și Justiție, să recupereze de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de 3,12 milioane de dolari în legătură cu prăbușirea de acum peste două decenii a Băncii Române de Scont (BRS).

FGDB a pierdut până acum atât pe rolul Tribunalului București (fond), cât și pe rolul Curții de Apel București (apel), procesul civil prin care încearcă să recupereze suma de 3,12 milioane de dolari de la Sorin Ovidiu Vîntu, bani pe care omul de afaceri îi consideră un „împrumut” acordat în nume propriu BRS, retras înainte de căderea băncii.

Pe data de 10 mai 2023, ICCJ a admis în principiu recursul declarat de FGDB ca lichidator judiciar al Băncii Române de Scont, urmând a dezbate litigiul pe data de 27 septembrie 2023, atunci când va fi citat și Sorin Ovidiu Vîntu.

„Admite în principiu recursul declarat de recurenta-reclamantă Banca Română De Scont S.A., prin lichidator judiciar Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, împotriva deciziei civile nr. 886A/02.06.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Acordă termen la 27.09.2023, ora 9:00, în vederea soluţionării recursului. Se vor cita părţile”, se arată în minuta ICCJ.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*