Un șofer cu Lamborghini, lăsat fără permis, a învins Poliția prin metoda „buletinul de verificare metrologică”

O metodă la care apelează, fără succes, mulți șoferi lăsați fără permis din cauza vitezei, a fost folosită cu succes de un șofer cu Lamborghini amendat și lăsat fără permis de Poliție. Bărbatul a obținut în instanță anularea sancțiunii, demonstrând că aparatul radar avea verificarea metrologică expirată.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Buhuși, șoferul unui Lamborghini, amendat și lăsat fără permis pentru că a circulat cu 153 km/h pe o porțiune de drum cu limită de 100 km/h, a contestat procesul-verbal de contravenție reclamând faptul că „agentul constatator nu a aplicat toleranţa prevăzută Legea de Metrologie Legală”.

Pe de altă parte, șoferul lăsat fără permis s-a plâns că „în procesul-verbal nu se menţionează dacă cinemometrul se afla în mişcare sau în staţionare”. „ De asemenea, procesul-verbal este lovit de nulitate deoarece la constatatarea contravenţiei reţinute în sarcina sa nu a fost folosit un mijloc tehnic omologat, aşa cum cere imperative art. 102 alin. 3 lit. e) din OUG 195/2002, fapta fiind constatată prin mijloace nelegale”, a mai reclamat șoferul.

IPJ Bacău a cerut menținerea sancțiunii arătând că procesul-verbal este legal, „abaterea fiind înregistrată cu ajutorul mijlocului tehnic model Autovision montat pe auto MAI 41164, conform prevederilor art. 109 alin. 2 din OUG 195/2002”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*