Învățătoare judecată pentru că a pălmuit o elevă care s-a pierdut de grup, în excursie. De ce a declarat-o judecătorul nevinovată

O învățătoare din Deva trimisă în judecată pentru purtare abuzivă, cu acuzația că i-a dat două palme peste față unei eleve de opt ani care s-a pierdut de grup în timpul unei excursii, a fost declarată nevinovată. Sentința nu este definitivă.

Judecătoria Deva a pronunțat o primă sentință într-un dosar de purtare abuzivă în care a fost trimisă în judecată o învățătoare acuzată că a pălmuit o elevă, în timpul unei excursii cu școala.

Incidentul a avut loc în 1 iunie 2019. Învățătoarea a mers cu elevii într-o excursie, iar la un moment dat, fiind aglomerație, trei dintre elevi, în vârstă de opt ani, s-au pierdut de grup. Învățătoarea a dus grupul de elevi la microbuz și a plecat în căutarea dispăruților. După aproximativ un sfert de oră s-a întors la microbuz și i-a găsit pe elevii rătăciți la mașină.

Una dintre elevele pierdute de grup spune că în momentul în care a ajuns la microbuz învățătoarea i-a dat fiecăruia dintre elevii care s-au pierdut câte două palme peste față. Când eleva a ajuns acasă, părinții s-au dus cu ea la Medicină Legală și au obținut un certificat medico-legal din care a reieșit că „că persoana vătămată prezintă o leziune traumatică la nivelul obrazului stâng care s-a putut produce prin lovire cu corp dur şi necesită pentru îngrijire 1-2 zile”.

În urma plângerii penale făcute de părinți, învățătoarea a depus plângere penală pentru purtare abuzivă, iar învățătoarea a fost trimisă în judecată. Procurorul a arătat că învățătoarea „avea obligaţia de a veghea asupra persoanei vătămate, iar faptul că persoana vătămată a venit din excursie cu leziuni traumatice fără să existe o altă justificare, confirmă faptul că inculpata a lovit-o pe minoră”

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*