Ultima condamnare pentru deținutul Nagy, infractor specializat în țepe prin metoda ”accidentul”. Zeci de persoane i-au căzut victime

Unul dintre cei mai prolifici infractori români specializați în infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”accidentul” este Virgil Tiberius Nagy. Are la activ zeci de astfel de fapte în Bacău, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Gherla, Oneşti, Mediaș și alte orașe ale țării.

Bărbatul este la închisoare din 2020. În octombrie 2022 a fost condamnat definitiv de un complet al Curții de Apel Iași la peste 15 ani de închisoare pentru mai multe fapte de înșelăciune. Alături de el, au mai fost condmați alți șapte inculpați care făceau parte din rețeaua acestuia.

Fiul, fratele, soţul a avut un accident şi are nevoie urgent de bani, sau a provocat un accident rutier, a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, şi îi trebuie bani, daţi cât mai discret, ca să poată să scape de proces. Câţi nu şi-ar da şi ultimii bănuţi ca să își salveze persoanele dragi, la auzul unei asemenea veşti, transmisă la telefon, noaptea târziu sau dimineaţa devreme, pe telefonul fix?

La Iaşi, în decurs de câteva ore 13 persoane au fost păgubite în scurt timp, cu sume de la câteva mii de lei, până la 40.000 de lei. Nagy, ajutat de câţiva complici, telefonau din penitenciar, unde îşi executau pedepsele pentru alte fapte. Îşi convingeau victimele că trebuie să plătească ca să-i ajute pe cei dragi lor, aflaţi într-o situaţie dificilă, după un accident rutier în care au fost implicaţi. Le dădeau instrucţiuni, unde să lase banii (în unele cazuri în căsuţa poştală, în altele banii erau înmânaţi unor mesageri trimişi de Nagy). Astfel, cu ajutor din afara Penitenciarului, autorii înşelăciunii intrau în posesia banilor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*