Tulburătorul caz al unui adolescent trimis din Germania, ajuns ucigaș în România: „Satana e copilotul meu”

O anchetă Libertatea – Der Spiegel arată modul în care Luca (nume fictiv pentru protejarea identității), un copil-problemă al Germaniei a fost trimis în plasament la o familie din România, unde a ajuns să omoare o femeie despre care credea că este de etnie romă.

Potrivit investigației Libertatea – Der Spiegel încă din anii ‘80, Germania își trimite o parte dintre copiii și adolescenții dificili, cu dependențe de substanțe, probleme psihice sau de comportament, în plasament în afara țării, măsura fiind prezentată ca un fel de „ultimă șansă” pentru aceștia. Unii dintre ei, ca Luca, ajung la familii din România.

Luca locuia din 2016 la o familie din județul Sibiu. Fusese relocat aici, în plasament internațional, de autoritățile germane, în parteneriat cu o firmă nemțească. Asta chiar dacă o instanță, tot din Germania, îl declarase, cu puțin timp înainte de a fi trimis în România, „un pericol la adresa celorlalți”, cu grave probleme de sănătate mintală.

În 2022, adolescentul aflat în plasament la familia de români din județul Sibiu a ucis o femeie despre care credea că este de etnie romă. A filmat momentul în care a ucis-o, apoi a difuzat clipul pe grupuri extremiste de pe Telegram și Discord.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*