Secretarul comunei Păulești trimis în judecată pentru infracțiunea de purtare abuzivă

Conform portalului Judecătoriei Satu Mare, scretarul comunei Păulești, Eva Manuela Bernat a fost trimis în judecată pentr infracțiunea de purtare abuzivă (art.296 NCP). Concret în urmă cu mai mult timp, în vara anului 2020 ar fi agresat-o pe consiliera primarului din Păulești, Sarolta Renata Szilagyi.

Totul ar fi început în data de 26.05.2020, în jurul orei 08:45, atunci când secretara/jurist al comunei Păuleşti (femeie, 45 ani, fără antecedente penale), în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în secretariatul Primăriei comunei Păuleşti, pe fondul unui conflict spontan cu o altă persoană (secretara primarului, 42 ani), ar fi agresat-o fizic pe aceasta din urmă, prin aceea că ar fi prins-o de mână şi de faţă şi ar fi împins-o într-un dulap, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

PresaSM scrie că între cele două persoane există o stare conflictuală mai veche. Toţi martorii audiaţi au auzit că secretara s-a certat cu persoana vătămată, în timp ce se afla în birou. În schimb, secretara neagă comiterea faptei şi arată că doar s-a certat cu persoana vătămată. De asemenea, secretara agresivă a refuzat testarea poligraf. Este important de precizat că victima a trecut testul poligraf!

Procurorii arată în rechizitoriu că susținerile inculpatei sunt contrazise de probele administrate care se coroborează între ele şi care confirmă existenţa agresiunii şi faptul că aceasta a fost săvârşită.

”De altfel, inculpata nu a reușit să ofere un minim argument care să pună sub semnul îndoielii vreuna din declarațiile persoanei vătămate, a martorilor audiaţi, a expertizei criminalistice sau cele înscrise în certficatul medico-legal. Având în vedere cele de mai sus, nu s-a dat efecienţă probatorie declarației inculpatei, decât sub aspectele care confirmă situația de fapt reținută. Pentru toate aceste motive, s-a constatat că există probe din care rezultă că inculpata a comis infracțiunea de purtare abuzivă”, susțin procurorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*