Toate bolile care l-au scos pe Rudel Obreja din pușcărie. Elena Udrea are o agendă juridică încărcată în septembrie

Rudel Obreja este în continuare internat în spital, unde urmează un tratament împotriva cancerului, iar instanța care i-a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei a dat publicității motivarea deciziei de eliberare temporară din penitenciar, pe o perioadă de 3 luni, acesta fiind condamnat la 5 ani de închisoare alături de Elena Udrea în Dosarul Gala Bute.

În schimb, fostul ministru al Turismului va relua, în luna septembrie, seria proceselor prin care încearcă să scape de decizia de condamnarea la 6 ani de închisoare, precum și înfățișările în celelalte două cauze pe care le mai are în justiție: Dosarul campaniei din 2009 și Dosarul Hidroelectrica.

Tribunalul Ilfov a redactat motivarea deciziei din 22 iulie 2022, prin care i-a admis lui Rudel Obreja cererea de întrerupere a executării pedepsei pentru 3 luni, astfel că fostul președinte al FRB va trebui să reitereze solicitarea înainte de 22 octombrie.

Din conținutul motivării reiese că Rudel Obreja suferă de afecțiuni grave, pe care instanța le enumeră așa cum sunt ele trecute în raportul de expertiză medicală.

„Din probatoriul administrat în cauză, instanţa reţine că se impune cu necesitate întreruperea executării pedepsei închisorii pentru a da condamnatului posibilitatea reală de a beneficia de tratamentul complex de strictă specialitate, oncologic, absolut necesar pentru redresarea stării sale de sănătate şi pentru a preîntâmpina, astfel, producerea unor consecinţe ireversibile şi de mare gravitate asupra integrităţii sale fizice”, se arată în documentul citat.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*