Ioan Niculae vrea să „îngroape” șmecheria prin care a țepuit statul cu 11,5 milioane de lei, înainte de finalul procesului Romgaz-Interagro

Ioan Niculae încearcă să își anuleze condamnarea de 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală – din care, oricum, a executat efectiv doar 15 luni – în contextul în care Înalta Curte va dezbate, în septembrie, ultimele termene din dosarul în care patronul Interagro este judecat pentru contractul gazelor ieftine luate pe vremea lui Adriean Videanu.

Ioan Niculae a depus pe rolul Tribunalului București o cerere de revizuire a deciziei definitive de condamnare, iar procesul a fost amânat, marți, pentru data de 28 septembrie. Motivul amânării a fost lipsa dosarului de fond, astfel că patronul Interagro va fi citat din nou, la sfârșitul lunii viitoare.

Demersul juridic al lui Ioan Niculae vine în contextul în care acesta e pe final de proces, la Înalta Curte, în Dosarul Romgaz-Interagro, ale cărui termene de judecată au fost stabilite, consecutiv, pentru 21, 22 și 23 septembrie.

După de Ioan Niculae și Adriean Videanu au fost audiați la termenele precedente, este de așteptat ca instanța să constate ca fiind încheiată cercetarea judecătorească și să acorde cuvântul pe fond, mai întâi procurorului de ședință, apoi avocaților. Oricare va fi decizia, urmează apelul, așa că Ioan Niculae ar avera suficient timp să scape de vechea condamnare.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*