„Țeapa” cu două tone de carne de miel. “Actorii” – un iordanian din Călărași și partenerii din Emiratele Arabe Unite

O firmă din Călărași, controlată de un cetățean iordanian, a fost dată în judecată după ce a încasat de la o companie din Emiratele Arabe Unite 14.000 de euro pentru două tone de carne de miel fără să livreze marfa.

În procesul de la Judecătoria Călărași, firma din Emiratele Arabe Unite a arătat că în august 2021 s-a înțeles cu o firmă din Călărași pentru livrarea unei cantități de două tone de carne de miel, la prețul de 14.000 de euro.

Cele două părți au stabilit ca jumătate din preț să fie plătit în avans și diferența de 7.000 de euro în termen de 14 zile de la livrare. Compania arabă a arătat că „a achitat un avans de 7.004 euro și fiind de bună credință, la solicitarea expresă a administratorului societății (n.r. din Călărași) în data de 15.08.2021 a achitat și a doua tranșă de preț de 7.006 euro, cu toate că marfa nu i-a fost livrată”.

„În ciuda încercărilor de a obține fie restituirea prețului achitat, fie livrarea mărfii într-un termen rezonabil, pârâta nu și-a onorat, în mod culpabil, nici până în prezent obligațiile asumate, administratorul acesteia, comunicându-i că nu-i poate restitui prețul achitat, chiar dacă nu a livrat marfa, deoarece conturile sale au fost blocate”, a mai arătat firma arabă, care a subliniat că a făcut verificări și la bancă, de unde i s-a comunicat că „nu au fost blocate conturile pârâtei, ci dimpotrivă contul i-a fost creditat cu suma virată de ea”.

Firma din Călărași dată în judecată a arătat că „transferul sumei de bani în cuantum de 7.004 euro, s-a făcut de către aceasta, fără știrea ei și fără document justificativ al operațiunii bancare, fapt ce a determinat banca să suspende contul ei”. Firma pârâtă a mai arătat că „înțelegerea viza plata în avans numai a 1/2 din prețul convenit, iar din motivele sus arătate acesta nu a putut fi încasat de bancă, iar, în urma discuției telefonice cu aceasta, a trimis din nou, aceeași sumă cu titlu de avans, de această dată printr-un circuit al altor două bănci străine, tot fără știrea sa, plătindu-se întregul preț, în cuantum de 14.010 euro”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*