Românul judecat în Anglia pentru tragedia din Essex, extrădat înainte să i se judece o contestație. Fugarii de lux ai României, protejați în străinătate

Marius Mihai Drăghici – românul judecat în Marea Britanie pentru moartea a 39 de vietnamezi – a fost extrădat înainte ca instanțele din România să îi soluționeze o contestație, o „concesie” pe care judecătorii britanici n-ar face-o niciodată românilor, indiferent de gravitatea cazului sau urgența procedurilor. Avocații lui Marius Mihai Drăghici se vor adresa Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru încălcarea acestui drept la apărare.

Marius Mihai Drăghici va pleda vinovat sau nevinovat în fața judecătorilor britanici pe data de 28.04, termen la care va fi pusă în discuție și legalitatea extrădării.

Ziare.com a intrat în posesia unui document al Înaltei Curți din data de 02.11.2022, care dovedește că o contestație a lui Marius Mihai Drăghici s-a judecat în lipsa acestuia, mai exact la o săptămână după ce a fost predat autorităților britanice.

Este vorba despre dosarul 7430/2/2022 prin care lui Mircea Mihai Drăghici i s-a menținut la Curtea de Apel București măsura arestării în vederea predării pe data de 24.10.2022, acesta fiind extrădat patru zile mai târziu, fără ca Înalta Curte să îi soluționeze contestația.

O căutare a dosarului 7430/2/2022 pe site-urile instanțelor (Portal.just.ro și Scj.ro) afișează rezultate zero, deși în documentul obținut de Ziare.com se precizează că ședința de judecată a fost publică.

Nu este pentru prima oară când pe portalurile de jurisprudență cauzele publice „dispar” în mod misterios, nefiind accesibile nici prin completarea numelui părții, nici prin numărul de dosar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*