Judecătorii de la Curtea de Apel, prinși cu „ocaua mică” pe legislația prescripţiei. Contestația unei milionare, judecată diferit de cea a unui șpăgar mărunt

Robert Grigorescu (fost consilier al lui Andrei Chiliman) și Vanessa Youness (milionara condamnată pentru trafic de influență în legatură cu Dosarul Microsoft) au avut parte de soluții diferite cu ocazia judecării contestațiilor în anulare la Curtea de Apel București. Asta în ciuda faptului că ambii fuseseră judecați și condamnați înainte de decizia CCR pe tema prescripţiei, iar instanța a omis să se pronunțe pe încetarea procesului penal, chestiuni care – teoretic – ar fi trebuit să ducă la eliberarea amândurora.

Cu toate astea, Robert Grigorescu a rămas în pușcărie pentru executarea a 8 ani pentru o mită de 1,4 milioane de lei, iar Vanessa Youness a fost eliberată după condamnarea de 3 ani cu suspendare pentru un trafic de influență de 1,5 milioane de euro.

Lăsând la o parte soluțiile total diferite în raport de fapte și prejudicii, ambii au fost găsiți vinovați și au fost trimiși la pușcărie înainte ca judecătorii de la Curtea Constituțională să dea „marea prescripție”: Robert Grigoreascu a fost condamnat definitiv pe 27.11.2020, iar Vanessa Youness pe 27.05.2022.

Reamintim că decizia CCR nr. 358 din 26 mai 2022 privind prescripția a fost publicată în Monitorul Oficial nr.565 din 09.06.2022.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*