Româncă amendată pentru că a circulat fără bilet, chiar dacă avea abonament: „Nu a arătat motivul pentru care l-a uitat acasă”

O femeie din Cluj a dat în judecată Compania de Transport Public Cluj-Napoca după ce a fost amendată cu 200 de lei pentru că a circulat fără bilet. Femeia a arătat că avea abonament, dar l-a uitat acasă în ziua respectivă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Cluj-Napoca o femeie amendată cu 200 de lei pentru că „în data de 07.03.2023, ora 09.22, petenta a călătorit fără titlu de călătorie valabil asupra sa” a dat în judecată Compania de Transport Public Cluj-Napoca, cerând anularea sancțiunii pe motiv că în ziua în care a fost sancționată avea abonament valabil (a indicat și numărul abonamentului), dar l-a uitat acasă.

În procesul de la Judecătoria Cluj-Napoca, Compania de Transport Public a cerut menținerea sancțiunii arătând că, potrivit art. 7 lit. a) din HCL nr. 670/10.09.2019, articol în baza căruia a fost aplicată amenda, un călător este sancționat inclusiv pentru faptul că nu are asupra sa un titlu de călătorie valid.

„Constituie contravenţie călătoria fără titlu valabil: fără bilet, abonament de călătorie, card de călătorie contactless, valabil deţinute de către călător asupra sa în timpul efectuării controlului pentru perioada de timp şi linia respectivă, cu bilet nevalidat sau validat necorespunzător, cu bilet falsificat sau modificat în orice fel, fără a avea codul de confirmare a achiziţiei biletului de călătorie prin SMS sau prin aplicaţia 24 PAY, obţinut înainte de urcarea în mijlocul de transport public de călători; cu card de călătorie contactless nevalidat, cu card de călătorie pe care nu există nici un titlu tarifar valabil pentru perioada de timp şi linia respectivă şi se sancţionează cu amendă între 200 şi 500 lei”, este articolul în baza căruia a fost aplicată sancțiunea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*