Tânără de 25 de ani, în comă după o banală anestezie. Dosar penal pentru neglijență în serviciu

Familia unei tinere din orașul Cugir, județul Alba, aflată în comă pe secția ATI a Spitalului din Alba Iulia după o anestezie efectuată la Spitalul din Cugir, a depus plângere penală.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a deschis un dosar penal în rem pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu. Soțul femeii a declarat vineri că starea de sănătate este în continuare critică, dar stabilă.

Familia are foarte multe întrebări la care nu a primit răspuns din partea spitalului din Cugir. Una dintre acestea este ce s-a întâmplat în perioada de timp de când au început manevrele de resuscitare, când au ajuns cei de la Terapie Intensivă și ce s-a întâmplat în acele momente. De asemenea, bărbatul nu înțelege de ce a fost anunțat la ora 18.00 de starea de sănătate a nevestei și de ce nu a fost anunțat mai devreme de reprezentații unității.

Este vorba despe o tânără de 25 de ani din Alba, care se află în stare gravă, pe secția ATI din Alba Iulia, după o anestezie realizată în unitatea medicală din Cugir. După începerea procedurii de anestezie, starea tinerei s-a înrăutățit, nu a răspuns procedurilor și a intrat într-un stop respirator, a precizat managerul spitalului, Arion Florin.

Ulterior, doi medici au început să îi facă manevre de resuscitare, dar nu au reușit, fiind chemați după o oră de la începerea procedurilor medicii de pe terapie intensivă mobilă, care au transferat-o de urgență la ATI Alba Iulia.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*