De ce nu au voie asistentele medicale să meargă la spital cu unghiile făcute: „Faptele ar putea avea consecințe grave”

O asistentă medicală de la Spitalul Târgu Secuiesc s-a judecat cu unitatea medicală în care lucrează după ce a fost sancționată cu reducerea salariului cu 10% pentru o lună. Abaterea: asistenta a mers la spital cu o manichiură necorespunzătoare.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Covasna, o asistentă medicală de la Spitalul Târgu Secuiesc a dat în judecată unitatea medicală cerând anularea sancțiunii disciplinare de reducere a salariului cu 10 la sută pentru o lună.

În proces, asistenta medicală a arătat că în august 2022 a fost sancționată disciplinar pentru „neconformarea la prevederile fişei postului cu privire la ţinuta necorespunzătoare, întrucât s-a prezentat la locul de muncă cu manichiura necorespunzătoare”.

Asistenta medicală a susținut în proces că „decizia este nulă absolut întrucât încalcă prevederile art.248, 250 – 252 alin.2 din Codul muncii” și „măsura luată de angajator este disproporţională faţă de fapta pe care conducerea instituţiei consideră că a săvârşit angajata, motivele invocate de angajator sunt generice şi nu prezintă tot contextul, lipsesc motivele prin care au fost îndepărtate apărările angajatei”.

Asistenta a explicat că „doamna doctor a urlat la ea să se prezinte la control din cauza unghiilor vopsite”. Asistenta spune că a înţeles cererea şi că „doar pe data de 05.07.2022 putea să meargă ca unghiile să fie curăţate de ojă, însă pe data de 04.07.2022 era la locul de muncă şi doamna doctor i-a urlat că este impertinentă şi să meargă acasă şi va primi zi nemotivată cu reducerea salariului cu 5%, iar când a încercat să zică ceva i s-a răspuns 10%”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*