Tânăr drogat cu o țigară și tâlhărit de telefonul mobil și un card bancar. Autorul faptei este un minor recidivist

Un infractor minor din Alba avea un mod inedit de a-și tâlhări victimele. Le dădea o țigară cu droguri, după care le fura diverse bunuri, uneori prin violență.

Unul dintre aceste cazuri a ajuns în instanță, tânărul de 17 ani fiind condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenție. Fapta a fost dovedită prin declarații de martori, care s-au potrivit cu cea dată de victimă.

Tânărul este cunoscut în mediul infracțional din oraș, având la activ și alte condamnări. În acest caz, în timp ce victima stătea pe scările exterioare ale unui bloc din Cugir, a abordat-o cu intenția de a-i sustrage bunuri.

„I-a dat să fumeze dintr-o țigară, iar de la efectul substanței pe care țigara o conținea, victima nu s-a mai putut ridica în picioare. În situația dată, inculpatul a împins persoana vătămată cu mâinile, îmbrâncind-o pe scări, după care i-a luat din buzunarele de la haină un telefon mobil, încărcătorul acestuia și un card bancar emis cauzând un prejudiciu material în cuantum de aproximativ 1.200 lei”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Cel mai probabil, țigara respectivă conținea droguri.

Procesul penal s-a finalizat în 23 martie 2023. Minorul a negat în faza de judecată că ar fi împins victima pe scări, afirmând că de la efectul substanței conținute de țigară, victima s-a lăsat pe spate. Având în vedere modul de operare, este foarte posibil ca micul infractor să fi repetat metoda și în alte situații.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*