Clasarea dosarului de corupție al Liei Olguța Vasilescu, la mâna Tribunalului București. Cum a renovat primărița Craiovei centrul orașului pe furăciunile a doi afaceriști

Primarul Lia Olguța Vasilescu află de la judecătorii Tribunalului București dacă dosarul ei de corupție privind reabilitarea centrului orașului înainte de campania din 2012 rămâne cu soluția de clasare din decembrie 2020 sau dacă, dimpotrivă, soluția procurorilor DNA va fi infirmată, iar cauza va ajunge în instrumentarea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Lia Olguța Vasilescu s-a ales cu o clasare în acest dosar cu câteva luni înainte de operaționalizarea Parchetului European (EPPO), în iunie 2021, instituție care ar fi trebuit să continue cercetările, după ce cauza fusese restituită la DNA în decembrie 2016.

Lia Olguţa Vasilescu era vizată în acest dosar pentru că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar şi pentru că şi-ar fi folosit influenţa pentru obţinerea unor sume de bani pentru campania electorală din 2012.

Tribunalul București a rămas în pronunțare joi, 20 aprilie, cu privire la plângerea formulată de Petru Ioan Becheru împotriva ordonanței de clasare DNA emisă pe 28 decembrie 2020.

Petru Ioan Becheru este cel care i-a făcut plângere penală Liei Olguța Vasilescu în acestă cauză în care cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu trimis în instanță, la Tribunalul București, în vara anului 2016.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*