25 de „nași” de tren scapă prin prescripție pentru delapidare, la fel ca „țarul CFR” Mihai Necolaiciuc. Motivare: Parlamentul – vinovat de pasivitate

După ce „țarul” Mihai Necolaiciuc a scăpat prin prescripție de dosarul wc-urilor supraevaluate de la CFR, a venit rândul „nașilor” de tren să beneficieze de „vidul legislativ” constatat de judecătorii de la Curtea Constituțională. Un număr de 25 de conductori de tren așteaptă cu sufletul la gură joi, 20 aprile, decizia definitivă a Curții de Apel București, după ce Judecătoria Sectorului 1 a dispus pe fond încetarea procesului penal pentru acuzațiile de delapidare în formă continuată.

Cei 25 de „nași” de tren au fost trimiși în judecată pentru delapidare, constând în aceea că modificau biletele de tren pe care le emiteau călătorilor pentru a reieși în fals o distanță mai scurtă de călătorie, iar diferența o băgau în buzunar.

Este vorba despre o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 deschisă în 2014 și finalizată prin trimiterea în judecată a inculpaților abia în 2021.

Pe parcursul cercetărilor s-au constatat două modalități frauduloase de completare:

  • Una în care biletele erau completate ințial cu un pix prevăzut cu o gumă de șters, după care mențiunile erau șterse, biletul fiind recompletat cu un pix cu pastă normală la un preț mai mic.
  • Cea de a doua modalitate a constat în completarea biletelor în tren a biletului cu un pix a cărui pastă la contactul cu căldura dispare. Astfel, după completarea biletului cu un astfel de pix, biletul era încălzit iar mențiunile trecute inițial dispăreau, ulterior biletul fiind recompletat cu un pix cu pastă normală la un preț mai mic.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*