Tablouri și sculpturi în valoare de 160 de mii de euro furate din Belgia găsite la București

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au efectuat o percheziţie domiciliară în Capitală și au descoperit şi ridicat 46 de tablouri şi sculpturi furate de persoane necunoscute acum șase luni dintr-un depozit securizat din Anvers, Belgia.

La activităţi au participat, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, un judecător de instrucţie şi doi inspectori de poliţie de la Departamentul de Poliţie Anvers – Regatul Belgiei, care continuă ancheta în această cauză. Ancheta este coordonată de autorităţile judiciare belgiene care au solicitat ajutorul anchetatorilor români.

„Ieri, 15 septembrie 2021, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, a pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-o cauză privind un ordin european de anchetă, emis de autorităţile judiciare din Regatul Belgiei”, a transmis Poliţia Română.

Totuși 13 opere dispărute din același depozit din orașul Anvers sunt în continuare de negăsit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*