Jurnalistul Mihai Dragolea și activistul de mediu Tiberiu Bosutar bătuți crunt de pădurari

Greenpeace România a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care cere o acțiune imediată din partea Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava pentru soluționarea acestui caz.

Tiberiu Bosutar a postat un film live din ambulanța care-l ducea spre spital în care a povestit ce s-a întâmplat: “Aveau topoare și răngi. Nu reclam un pădurar, reclam un sistem depășit de situație. M-au dezbrăcat în pielea goală și mi-au spus că mașina rămâne aici și să merg așa acasă. Au rupt cheia din contact și pentru că nu voiam să ies din mașină au vrut să răstoarne mașina. Asta am trăit eu azi. Dar mă gândesc că poate n-am trăit suficiență umilință cât au trăit milioanele de români care au plecat din țară. Au distrus echipamentul video al unor jurnaliști internaționali care merg în teatre de război. Niște silvicultori au distrus acest echipament. Singurii care ne-au bătut erau pădurari. N-am auzit nimic altceva de la ei decât: VĂ OMORÂM! VĂ OMORÂM!“  Mărturiile sale sunt îngrozitoare.

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (județul Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat deja în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!” – se arată în postarea Greenpeace.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*