Suma pe care a fost dispus să o plătească un șofer drogat pentru a scăpa de dosar penal

Doi bărbaţi au recunoscut că au încercat să mituiască poliţişti rutieri pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, unul dintre inculpaţi fiind depistat la volan sub influenţa cannabisului.

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova, un bărbat care a încercat să mituiască un poliţist rutier, discuţia fiind înregistrată prin intermediul dispozitivului body cam din dotarea agentului, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat în luna martie la SJA de către un lucrător de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Postul de Poliţie Blejoi.

„În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că, în data de 25.02.2022, în jurul orelor 19,50, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu pe raza comunei Blejoi, judeţul Prahova, un lucrător de poliţie a oprit în trafic un autoturism, pe care anterior îl observase că a virat stânga, încălcând marcajul dublu continuu. În autoturism, pe lângă conducătorul auto, se mai aflau trei persoane, printre care şi inculpatul în cauză, care, după ce agentul de poliţie care a constatat contravenţia şi a întocmit un proces-verbal prin care a aplicat şoferului sancţiunea avertismentului, a încercat să-i ofere agentului de poliţie ‘drept mulţumire’ o sumă de bani. După ce poliţistul a refuzat primirea sumei de bani, inculpatul i-a promis reparaţii la service-ul auto pe care îl deţine”, arată anchetatorii.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*