Amenzi aberante aplicate în perioada formularului PLF COVID-19. Oamenii nu au ieșit din țară, dar au fost sancționați

Judecătorii din Iași au de-a face cu un val de contestații privind amenzile aplicate de Direcția de Sănătate Publică. Ieșenii au fost sancționați pentru lipsa certificatului digital de intrare în țară (PLF), însă mulți consideră că au fost neîndreptățiți, scriu cei de la ziare.com.

Totuși, anumite amenzi sunt de domeniul ridicolului, cum ar fi însoțitori de zbor amendați deși nu își făceau decât meseria, sau oameni care nici măcar nu au părăsit țara, potrivit Ziarul de Iași.

De exemplu, o angajată a Poliției de Frontieră ce lucra la aeroport nu a ieșit din țară, însă a fost amendată. În 15 ianuarie a vrut să vadă cum funcţionează platforma guvernamentală de înregistrare a intrărilor în ţară. A completat formularul electronic cu datele proprii, de probă, fără a finaliza operaţiunea. După ce s-a lămurit a închis formularul. Deşi nu ieșise din țară, a fost amendată cu 3.000 de lei.

Un angajat al unei companii aeriene, însoţitor de zbor, a fost amendat şi el cu 3.000 de lei. Prin natura meseriei sale, însoţitorul de zbor se urca în avion la Iaşi, zbura spre destinaţiile programate şi se întorcea la Iaşi. Niciun membru al echipajului nu părăseşte aeronava pe vreunul dintre aeroporturile intermediare, coborând din avion doar la destinaţia finală. Ieşeanul a arătat instanţei că formularul digital nici măcar nu era aplicabil echipajelor aeronavelor.

„O parte din informaţiile solicitate nu sunt aplicabile piloţilor şi personalului navigant, respectiv: ţara de îmbarcare/aeroportul de îmbarcare, numărul locului. Totodată, în situaţia în care formularul ar fi trebuit completat de piloţi şi personal navigant, ar fi trebuit să conţină o secţiune cu date specifice, aplicabile acestei categorii”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*