Parapsiholog celebru în vârstă de 82 de ani, condamnat cu executare. A șantajat o femeie pe care a fotografiat-o dezbrăcată pentru a-i descoperi ”aura”

Un psiholog în vârstă de 82 de ani, care se recomanda și ca parapsiholog, a fost condamnat definitiv la 4 ani, 3 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru șantaj în formă continuată și violarea vieții private. Acesta mai trebuie să plătească victimei sale daune morale în valoare de 50.000 de euro.

Lucian Iordănescu era până în urmă cu câțiva ani o prezență obținuită la emisuni TV, unde comenta așa-zise fenomene paranormale. Bărbatul este în arest din decembrie 2021 și a mai fost condmnat în 2018, într-un alt dosar, la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracțiuni similare. Lucian Iordănescu s-a născut la Cahul, în Republica Moldova, în 1940, și pretinde că a absolvit Universitatea de Stat din Moscova şi că este parapsiholog.

Victima șantajului este o femeie din București, care i-a fost iniţial pacientă, apoi şi parteneră. Aceasta ar fi vrut să îl părăsească, din pricina abuzurilor la care ar fi fost supusă. Bărbatul a recurs atunci la ameninţări și a șantajat-o cu imagini compromițătoare pe care i le-a făcut în timpul așa-zisului tratament spiritual.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 24 mai-10 septembrie 2021, în scopul de a o determina să reia relația intimă cu acesta, prin constrângere, a amenințat-o pe femeie cu moartea, precum și cu darea în vileag a unor fotografii și filmări indecente cu aceasta. Amenințările au fost făcute prin mesaje telefonice și prin email. De asemenea, între 24 iunie și 28 iulie 2021, octogenarul a trimis de trei ori prin poștă părinților femeii mai multe fotografii cu victima dezbrăcată și în ipostaze indecente, fotografii pe care i le-a făcut persoanei vătămate, fără a avea consimțământul acesteia în vederea transmiterii fotografiilor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*