Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!… Mi-e dor de tine rău!”

Două foste inspectoare ale ANAF – Anton Ana Maria şi Ghiță Elena Maria – au fost condamnate în primă instanță la 4 ani și 4 luni de închisoare, respectiv 4 ani și 7 luni de închisoare, după ce au cerut 10.000 de lei mită, din care au primit 2.000 de lei de la patroana unui salon de coafură din București pentru a o favoriza la controalele Fiscului.

Anton Ana Maria şi Ghiță Elena Maria se judecă în prezent la Curtea de Apel București, unde speră că vor convinge instanța să pronunțe o pedeapsă cu suspendare.

Primul termen al dosarului în apel este pe data de 9 decembrie 2022.

Judecătorul de la Tribunalul București care le-a condamnat pe cele două la pedepse cu închisoarea reține, în motivarea consultată de Ziare.com, că luarea de mită reprezintă „un adevărat flagel al societăţii româneşti contemporane”, chiar și în condițiile „unei creșteri substanțiale a salariilor” la stat.

Procurorii notează în rechizitoriu că activitățile infracționale ale celor două inspectoare sunt corelative, în sensul că ele și-au împărțit „rolurile”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*