Românul care și-a omorât în bătaie iubita, apoi i-a făcut duș, a îmbrăcat-o și aruncat-o în fața unui spital, a fost condamnat în Austria

Andrei I., românul care și-a ucis iubita în noiembrie 2021, a fost condamnat de prima instanță, în Austria, după ce a recunoscut crima și a povestit detalii teribile despre ziua în care i-a luat viața Iuliei, scrie cotidianul austriac Mein Bezirk.

Andrei și Iulia locuiau împreună, iar tânăra româncă de 28 de ani era prostituată într-un cunoscut bordel din Villach Land. Dar cei doi se certau foarte des, pentru că Andrei era gelos și în același timp nemulțumit de banii pe care logodnica lui îi aducea acasă. În seara zilei de 15 noiembrie 2021 s-au certat din nou și Andrei a luat-o la bătaie pe tânără.

„Mai întâi a lovit-o în picioare și mâini cu mânerul de aluminiu al unei mături”, a spus procurorul. „După ce femeia a reușit să scape și să se închidă în baie, acuzatul a intrat în dormitor și a sărit pe pat până s-au spart șipcile. Și-a atacat din nou partenera cu una dintre scânduri. Apoi a luat o bucată de lemn pătrată, pe care o împachetase în bandă galbenă, cu câteva zile înainte, pentru a fi mai ușor de ținut. A lovit femeia cu ea până când aceasta a leșinat”, a spus procurorul Nicole Sembach, în fața instanței din Kalegenfurt, pe 30 noiembrie.

Când a realizat că Iulia e în stare critică, Andrei a intrat în panică. „Aproape moartă a dus-o la duș, a spălat-o cu apă rece, a îmbrăcat-o în dormitor și a sunat-o pe mama lui, în România. Ea l-a sfătuit să ducă tânăra la spital cât mai curând”, explică procurorul.

Deoarece Iulia mergea adesea la autoritatea districtuală din Villach Land pentru examinări medicale, acuzatul a presupus că se va întâlni și cu medici acolo în acea noapte. „A dus-o pe sus în mașină și a încuiat cu calm apartamentul”, a spus Sembach, luând cu el a treia armă, cheresteaua pătrată pregătită dinainte. A aruncat apoi trupul fără viață al femeii în fața clădirii de birouri și a strigat după ajutor. În timp ce doi medici au venit în grabă și au încercat să o resusciteze pe Iulia, Andrei a plecat cu mașina și a aruncat cheresteaua într-un tufiș. „Putem reconstitui traseul mașinii, pentru că acuzatul are o cameră de bord în mașină”, a mai spus procurorul.

Avocatul apărării a spus în fața instanței că Andrei recunoaște în totalitate faptele. Gelozia l-a „copleșit” în acea seară, dar a încercat să salveze viața tinerei: „A sunat la numărul european de urgență, dar nu a ajuns nimeni la ei. A încercat să o resusciteze în apartament. Degeaba.” Potrivit propriilor declarații, românul nu știa care este meseria partenerei sale: „Nu știam exact ce face acolo. Am încercat să intru acolo de două ori. Nu știam că era o prostituată acolo.” De asemenea, ea nu i-a spus niciodată nimic, ca să nu-l „rănească”.

Cu lacrimi în ochi, Andrei a pledat vinovat și a povestit instanței ce s-a întâmplat în seara crimei. Cearta a izbucnit pentru că și-a bănuit iubita că a consumat cocaină. Gelozia lui și alte incidente care au avut loc în acea săptămână au jucat și ele un rol.

În memoria lui însă, bătăia au fost mai puțin severă decât descrie procuratura. De asemenea, nu-și amintește că a folosit bucata de cherestea pătrată. Oricum nu a pregătit-o el, ci un vecin, a mai spus românul: „Regret foarte mult acest act”. Pentru că el a mărturisit totul, nu au mai fost necesare alte mărturii. Astfel, expertul psihiatru și medicul legist au mai vorbit în fața juraților. Juriul a deliberat apoi rapid și președintele instanței, Oliver Kriz, a anunțat verdictul: 19 ani de închisoare. Andrei trebuie să plătească și 15.000 de euro daune fratelui victimei. Sentința nu e definitivă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*