Sorin Blejnar împărțea mita frățește cu „dispărutul” Codruț Marta

Banii care „curgeau” de la afaceristul Radu Nemeș către conducerea Fiscului în scopul de a proteja interesele firmei Excella și de a o feri de controale aveau următoarea împărțire: 40% pentru Sorin Blejnar (șef ANAF), 40% pentru Codruț Marta (șef de cabinet) și 20% pentru Sorin Florea (șeful Gărzii Financiare), a declarat, miercuri, 4 mai, Ștefan Pușcașu, un martor audiat în proces.

Declarațiile au fost făcute în cadrul procesului în care Sorin Blejnar este judecat pentru că ar fi primit mită 1,2 milioane de euro de la diverse firme ca „taxă de protecție”, pe vremea când era președinte al ANAF.

Din această depoziție rezultă că fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta (pe care mulți îl cred acum dispărut sau chiar mort), se ocupa de împărțirea banilor dați de afaceriști ca „taxă de protecție” către conducerea ANAF.

Ștefan Pușcașu, martorul audiat, era cel care căra pungi sau genți cu bani de la afaceristul Radu Nemeș către Codruț Marta, către Sorin Florea de la Garda Financiară sau către soția lui Sorin Blejnar. Interesant este că „partea” lui Marta era aceeași cu a lui Sorin Blejnar, adică 40%, pe când șeful Gărzii Financiare primea ce mai rămânea, adică doar 20%.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*