Șoferii vitezomani vor rămâne fără permis o jumătate de an. Noi schimbări la Codul Rutier, adoptate de Senat

Depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h ar putea fi sancționată cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei fapte similare.

Un proiect legislativ în acest sens, prin care se modifică OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, a fost adoptat luni de Senat – prima cameră legislativă sesizată.

Proiectul, iniţiat de parlamentari din tot spectrul politic, are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni”.

De asemenea, s-a mai legiferat reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*