Elena Udrea a pierdut două procese în timp ce încerca să-l câștige pe al treilea

Elena Udrea – fost ministru al Turismului, condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute – află pe 27 septembrie dacă va fi pusă de îndată în libertate sau nu, urmare a deciziei din 7 aprilie, prin care Înalta Curte i-a respins definitiv o cale extraordinară de atac.

Avocații ei spun că decizia respectivă nu ar fi definitivă, motiv pentru care Elena Udrea stă ilegal în pușcărie.

O contestație la executare formulată de Elena Udrea a fost luată în discuție vineri, 23 septembrie, la Curtea de Apel București, după ce fostul ministru al Turismului a pierdut pe rolul Tribunalului București.

Chiar în timpul dezbaterilor, Elena Udrea a mai pierdut două procese pe rolul ICCJ (dosarele 1439/1/2022/a1 și 1439/1/2022), soluțiile venind în timp ce avocatul ei pleda pentru eliberare.

Elena Udrea a participat prin videoconferință, de la Penitenciarul de femei Târgșor, acolo unde își ispășește pedeapsa după ce a fost repatriată din Bulgaria, în urma celei de-a doua tentative eșuate de a se sustrage executării.

Pentru a înțelege mai ușor firul logic al susținerilor Elenei Udrea, trebuie să ne reamintim că decizia în apel din Dosarul Gala Bute a fost pronunțată în 2018: 6 ani de pușcărie pentru luare de mită.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*